Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Avdeling Romerikes Historie


Fram til 1967 måtte schäferhund-eiere på Romerike som ønsket klubbtilhørighet, søke medlemskap i avdeling Oslo, Det var tungvint å dra fra Skedsmo, Sørum eller Nannestad, inn til Oslo for å få være med på klubbaktiviteter og det ble stadig oftere snakket om hvor fint det ville være med en egen avdeling på Romerike.


Og noe skjedde i 1967. Det må alltid finnes ildsjeler med for å dra i gang noe nytt, og slike ildsjeler fantes det mange av på Romerike, så de satte seg i sving. For å bli godkjent som ny avdeling var kravet at det måtte dokumenteres minimum 25 medlemmer. Våren -67 ble det gjennom lokalavisen invitert til et stiftelsesmøte på daværende Hotell Carlton på Lillestrøm. Spenningen var stor. Hvor mange ville møte? Det var helt avgjørende.


Den lille møtesalen ble fullsatt, og 35 tegnet seg som medlemmer - mest menn, slik det var den gang. Et interimstyre ble valgt, og gitt i oppdrag å forberede saken for framlegging på første representantskapmøtet i NSchK.


Saksforberedelsen var grundig. Sammen med et kart og tenkte avdelingsgrense fulgte blant annet med en oversikt over folketettheten i Romerikskommunene, og ut fra det en prognose over antall registrerte schäferhunder i de samme kommunene. Interimstyret dro i gang en del aktiviteter. Et dressurkurs ble avhold og det var ukentlige samlinger ved Isakbekken (nær Dynea) på Lillestrøm, med apporttrening og sporssøk. Et kvinnelig medlem meldte seg omgående på til NKK's ringsekretærkurs, og et par mannlige medlemmer siktet seg inn på instruktørutdanning. Svært mange kvinnelige ektefeller syntes det var trivelig å være med, selv om bare mennene var medlemmer. Disse disket opp med hjemmebakt, de kokte kaffe og tok seg av medbrakte unger. De fant tonen seg i mellom, og dette var starten for den uformelle "Damegruppa", som har holdt det gående i mange mange år, og sørget for mat og drikke og trivsel ved alle slags arrangementer.


Søknaden virket etter sin hensikt. Den ble først framlagt og godkjent av avdeling Oslo. Deretter ble den behandlet i NSchK representantskapsmøte i mars-68, og enstemmig godkjent.
En ny og livskraftig avdeling var født. Den 15. i rekka av Klubbens 29 avdelinger.

 

Sist oppdatert 01.12.2021 kl. 12:07

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn